Hotel de ABDIJ Dokkum
Dokkum
Een zakelijk arrangement op het wad faciliteren we vanuit het hart van historisch Dokkum. Of het nu gaat om een vergadering, een meerdaagse bijeenkomst, heisesssie of teambuildingsdagen: Proef Lokaal- en hotel de ABDIJ Dokkum bieden de ideale uitvalsbasis
Neem alvast een kijkje
Bekijk alle 11 foto's
Voel je thuis, wees welkom!
Welkom in de vestingstad van het Wad, welkom in Dokkum! Hotel de ABDIJ Dokkum is gevestigd in een historisch pand midden in de gezellige binnenstad van Dokkum. Ons pand ademt geschiedenis; eerst als belangrijk onderdeel van de Abdij en vervolgens als weeshuis. In 2020 werd het pand verbouwd tot een luxe en hoogwaardig hotel. De ideale uitvalsbasis voor wie Dokkum en omgeving wil ontdekken!
Unieke locatie; midden in de stad en dichtbij natuur
Dokkum is een stad om je thuis te voelen. De gemoedelijke sfeer en de persoonlijke benadering zullen je opvallen en bijblijven. Het is genieten van de historie die de binnenstad kleurt en van alles wat Dokkum en omgeving nu aan rijkdom heeft. Er is namelijk zoveel te zien en te beleven in en rond Dokkum. Denk bijvoorbeeld aan de nabijgelegen Waddeneilanden en de Nationale Parken. De omgeving leent zich uitstekend voor inspirerende activiteiten zoals een Dark Sky excursie, wadlopen, RIB varen of de stad ontdekken te voet of op het water.
Alles in huis; overnachten, culinair genieten en vergaderen
Hotel de ABDIJ Dokkum heeft 20 hotelkamers, van knusse double rooms tot exclusieve suites. Alle kamers zijn efficiënt ingericht naar de mogelijkheden die ons historische pand biedt. Dit zie je terug in de hoge plafonds, de authentieke zolderbalken en de doorkijkjes naar de sfeervolle binnentuin. Je komt ogen tekort. Kom na een drukke dag heerlijk tot rust in onze rustig gelegen kamers met fantastische bedden Aan nachtrust geen gebrek.
Culinair genieten van de nieuwe Friese Keuken in Proef I Lokaal Dokkum
Proef I Lokaal Dokkum is een eerbetoon aan de streek waarin Dokkum gevestigd is. Het Unesco werelderfgoed Waddengebied, Nationaal park de Noardlike Fryske Wâlden en alles daar tussenin: dit is de plek waar ons voedsel groeit, waar we trots op zijn, waar we ons rijk mee voelen. Chef Liuger van der Meer combineert lokale, eerlijke smaken met wereldse en moderne technieken. Het resultaat? Bijzondere gerechten waarin je de rijkdom van Fryslân proeft en ruikt.
Proef I Lokaal Dokkum is aangesloten bij de ‘Dutch Cuisine’.
Vergaderen op een unieke locatie
We filosoferen wel eens over wat onze wijnkelder als functie moet hebben gehad in lang vervlogen tijden. Als bijgebouw van de vroegere abdijtoren en later een weeshuis kunnen we daar slechts nog naar gissen. Nu is het een geweldige plek voor een zakelijke meeting, inspirerend gesprek of brainstorm. Onze wijnkelder leent zich voor vergaderingen tot 20 personen.
Duurzame ondernemer
Bij Hotel de ABDIJ Dokkum staat duurzaamheid hoog in het vaandel!
-
Biodiversiteit versterken
Onze moestuin is zo ingericht dat hij een breed scala aan planten en dieren ondersteunt. We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en planten bewust inheemse soorten om de lokale biodiversiteit te bevorderen.
-
Duurzaam gebruik van water
Watertaps zijn geïnstalleerd die het water filteren, zodat we geen plastic flessen hoeven te gebruiken. Daarnaast moedigen we gasten aan om kraanwater te drinken en hebben we waterbesparende maatregelen getroffen, zoals efficiënte douchekoppen en toiletten.
-
Duurzame energiebronnen
Op ons pand mogen wij helaas geen zonnepanelen plaatsen. Wel leveren wij ons frituurvet aan een partij die het vet omzet in een biodiesel brandstof.
-
Gebruik van materialen
Ons meubilair is van Pilat en Pilat, bekend om zijn lange levensduur en duurzaamheid. Daarnaast vermijden we plastic waar mogelijk en gebruiken we biologisch afbreekbare en herbruikbare materialen.
-
Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde
Lokale, seizoensgebonden en biologische producten zijn gekozen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We werken nauw samen met lokale boeren, vissers en producenten om de meest verse en duurzame producten te leveren aan onze gasten. Deze samenwerkingen versterken niet alleen onze duurzaamheidsmissie maar ondersteunen ook de lokale economie en cultuur.
-
Versterken gezondheid en welzijn
We bieden gezonde, lokale en biologische voedingsopties aan en hebben een focus op een veilige en gezonde werkomgeving voor onze medewerkers. Ook moedigen we onze gasten aan om de natuur in te gaan en bieden we elektrische fietsen aan voor een gezonde en duurzame manier van verkennen.
-
Versterken van maatschappij en cultuur
Duurzaamheid zit verweven in de kern van onze bedrijfsvoering. Onze samenwerking met lokale ondernemers versterkt de gemeenschap en zorgt voor korte ketens. We hebben geïnvesteerd in duurzaam meubilair en energiezuinige oplossingen, en we stimuleren onze gasten om ook bewust met duurzaamheid om te gaan, bijvoorbeeld door middel van ons handdoekenbeleid. Onze initiatieven zoals het koken met 80% vegetarische ingrediënten, het gebruik van lokale producten, het aanbieden van elektrische fietsen, en het inzetten van een elektrische bus voor vervoer, tonen onze toewijding aan duurzaamheid. Daarnaast ondersteunen we maatschappelijke doelen zoals het bieden van werk aan Oekraïense huishoudelijke medewerkers. We communiceren op verschillende manieren onze duurzame initiatieven naar onze gasten. We hebben informatiekaarten op de kamers waarop we uitleggen hoe gasten kunnen bijdragen aan duurzaamheid tijdens hun verblijf, bijvoorbeeld door handdoeken vaker te gebruiken. Ook tijdens het inchecken informeren we onze gasten over onze duurzame praktijken en moedigen we hen aan om deel te nemen aan onze inspanningen.