Ga naar inhoud

Appartementenhotel Vlierijck

Vlieland

Appartementenhotel Vlierijck combineert het comfort van uw eigen ruime appartement met de faciliteiten van een hotel.

Neem alvast een kijkje

Appartementenhotel Vlierijck combineert het comfort van uw eigen ruime appartement met de faciliteiten van een hotel.

Rustig gelegen, direct bij de veerboot, met de gezellige dorpsstraat van Vlieland om de hoek. Onze vier- of zespersoons appartementen zijn van alle gemakken voorzien en hebben allen een balkon of terras. Voor uw comfort zijn de bedden al voor u opgemaakt en liggen er handdoeken voor u klaar in het appartement. Tevens hebben wij enkele appartementen beschikbaar waar huisdieren zijn toegestaan.

Naast de prachtige natuur van Vlieland biedt Vlierijck een binnenzwembad en fitnessruimte waar u heerlijk kunt ontspannen. Ook aan de kinderen is gedacht met een speciale eigen speelruimte. In restaurant Zuiver kunt u ’s avonds genieten van een wisselend vijfgangen menu gebaseerd op lokale producten. Het uitgebreide ontbijtbuffet staat dagelijks voor u klaar.

Kortom, Vlierijck biedt alles voor een heerlijke vakantie. Welkom thuis!

Duurzame ondernemer

Bij Appartementenhotel Vlierijck staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

  • Biodiversiteit versterken

    We gebruiken verse en duurzame (lokale) seizoensproducten, bij voorkeur uit onze eigen moestuin of van Streekboeren&Co. Hierdoor kunnen we met een beperkte voorraad werken en wordt voedselverspilling tot een minimum beperkt. We streven naar de beste kwaliteit in de ingrediënten met zo min mogelijk impact op het milieu. Dat betekent dat er geen kunstmatige meststoffen worden gebruikt, hierdoor heeft het verbouwen van de producten zo min mogelijk impact op de biodiversiteit.

  • Duurzame energiebronnen

    Bij het vernieuwen van de cv-ketels is er ook meteen voor een cascadeopstelling gekozen; er zijn meerdere cv-ketels aan elkaar gekoppeld. Dit zorgt voor een energiebesparing ten opzichte van één grote ketel doordat de opstelling efficiënter kan verwarmen. Tevens wordt door gelijkmatigere belasting de levensduur van de ketels verlengd. In het Green Key traject is onder andere gekeken naar de verlichting. Zo is het gebouw nu zowel binnen als buiten volledig voorzien van LED verlichting. Ook zijn er bewegingssensoren geplaatst in bijvoorbeeld de liften en de inloop vriezers en -koelingen.

  • Versterken gezondheid en welzijn

    Het kiezen van de pure en eerlijke producten van eigen moestuin en Streekboeren&Co, zijn onbewerkt en daardoor ook gezonder voor de mens. Er zitten geen mogelijke resten in of op van kunstmatige meststoffen en de producten zijn niet genetisch gemodificeerd.

  • Versterken van maatschappij en cultuur

    Bij Restaurant Zuiver wordt dagelijks enkel een verassingsmenu geserveerd, à la carte bestellen is niet mogelijk. Er wordt gewerkt met pure en eerlijke (lokale) producten uit het seizoen, het liefst uit eigen moestuin of van Streekboeren&Co. Hierdoor kan er gewerkt worden met een kleine voorraad en wordt er weinig voedsel verspild. Er wordt gestreefd naar de hoogste kwaliteit in de ingrediënten met een zo'n laag mogelijke impact op het klimaat. In de keuken vormen plantaardige producten dan ook de basis voor ieder gerecht. Dit alles sluit ook goed aan bij het Dutch Cuisine initiatief waaraan wordt deelgenomen.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Appartementenhotel Vlierijck

Willem De Vlaminghweg 2
8899 AV Vlieland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten